Calcifierea glandei pineale: Afecțiunea care îți afectează creierul – Cum se manifestă

0
1122

Glanda pineală sau epifiza este ceasul nostru biologic intern. Glanda e sub forma unui con și este de mărimea unui bob de orez. Aceasta e situată în interiorul creierului și ne anunță când trebuie să dormim, când începe pubertatea, cum să ne adaptăm atunci când se schimbă anotimpurile și lista continuă.

Scopul ei în organism este să regleze integrarea corpului în ritmurile temporale prin secrețiile de serotonină și melatonină și prin conexiunea directă cu hipotalamusul.

Ce face glanda pineală?

În funcție de informațiile care ajung la creier, emoții, stări, lumină, temperatură, glanda pineală, din punct de vedere biologic, reglează organismul la mediul care îl înconjoară.

Cu toate acestea, principalul ei scop este să producă melatonină, hormonul care ajută reglarea somnului și induce starea de veghe, potrivit doc.ro.

Tot ce trebuie să știi despre calcificarea glandei pineale

Mai mulți cercetători au identificat că glanda pineală se poate calcifica. Mai exact, sărurile de calciu se depun în țesuturi vii. Glanda pineală nu este singura parte din corp care devine calcificată. Acestea se pot forma pe valvele cardiace, pe articulații și chiar în țesutul mamar.

Calcificarea glandei pineale poate afecta capacitatea glandei de a produce melatonină.

Calcificarea glandei pineale: cauze

Deși studiile nu confirmă cu exactitate cauzele care duc la calcificarea glandei pineale, există, totuși, câteva teorii. Iată câteva exemple:

Îmbătrânirea

Odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă, corpul își pierde treptat din funcții. Din acest motiv, specialiștii corelează calcificarea glandei pineale cu îmbătrânirea. Cu toate acestea, au existat cazuri în care medicii au constatat calcificări ale glandei și la sugari, deci, îmbătrânirea nu este singurul factor care duce la această afecțiunie.

COntinuarea pe exquils.ro