Simptomele pe care nu trebuie să le ignori: Ar putea însemna că ai anemie

0
63

Anemia înseamnă că nu ai suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta oxigen în tot organismul, existând mai multe forme ale acesteia.

Unii oameni, precum cei care suferă de afecțiuni precum anemia falciformă sau talasemia, sunt anemici de la naștere; corpurile lor moștenesc dificultăți de a produce celule roșii din sânge sau anumite părți ale globulelor roșii.

Alteori, anemia este cauzată de o deficiență a vitaminei B12. Dar majoritatea celor aproximativ 3 milioane de americani suferă de anemie cu deficiență de fier, spune Marc J. Kahn, MD, profesor Peterman-Prosser și decan principal asociat la Școala de Medicină a Universității Tulane din New Orleans.

Fierul este necesar pentru producerea de globule rosii sanatoase, iar persoanele cu cel mai mare risc de a pierde fier sunt femeile aflate la varsta fertila, datorita perioadelor lor lunare.

Descoperă simptomele surprinzătoare ale anemiei și descoperă dacă te regăsești în vreunul dintre ele.

Este greu să-ți tragi respirația când faci sport

Fără suficient fier, organismul nu poate produce suficient dintr-un anumit tip de proteină numită hemoglobină, care este crucială pentru funcționarea celulelor roșii din sânge, potrivit thehealthy.com. Hemoglobina, care este atât de bogată în fier încât dă sângelui culoarea roșie, permite oxigenului să se lege de celule, astfel încât celulele să-l poată transporta în sânge în tot organismul

. Când nu există suficient fier pentru a crea cantități adecvate de hemoglobină, unele părți ale corpului nu vor primi oxigenul de care au nevoie. Rezultatul: nu te poți antrena așa cum făceai înainte, spune dr. Kahn. „Așa că ați putea spune: „Odinioară puteam să alerg trei mile, iar acum, când alerg două străzi, este greu să-mi trag respirația.”

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.