Nu te descurci fără ceașca ta de dimineață? Atunci trebuie să știi că există vești foarte bune pentru iubitorii de cafea. Conform celor mai recente cercetări, s-a descoperit că consumul de cantități mai mari de cafea poate ține la distanță boala Alzheimer.
Studiul a fost publicat în „Frontiers in Aging Neuroscience Journal”.
Studiul
Ca parte a studiului Australian Imaging, Biomarkers and Lifestyle of Aging, cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan (ECU) au investigat dacă consumul de cafea a afectat rata declinului cognitiv a peste 200 de australieni pe parcursul unui deceniu.
Investigatorul principal Dr. Samantha Gardener a spus că rezultatele au arătat o asociere între cafea și câțiva markeri importanți legați de boala Alzheimer.
Cafeaua este bună pentru creier
„Am descoperit că participanții fără deficiențe de memorie și cu un consum mai mare de cafea la începutul studiului aveau un risc mai mic de a trece la o deficiență cognitivă ușoară – care adesea precede boala Alzheimer – sau de a dezvolta boala Alzheimer pe parcursul studiului”, a spus ea.
Faptul că au băut mai multă cafea a dat rezultate pozitive în legătură cu anumite domenii ale funcției cognitive, în special funcția executivă care include planificarea, autocontrolul și atenția.
Consumul mai mare de cafea este bun
Consumul mai mare de cafea părea să fie, de asemenea, legat de încetinirea acumulării proteinei amiloide în creier, un factor cheie în dezvoltarea bolii Alzheimer. Dr. Gardener a spus că, deși sunt necesare cercetări suplimentare, studiul a fost încurajator, deoarece a indicat că consumul de cafea ar putea fi o modalitate ușoară de a ajuta la întârzierea apariției bolii Alzheimer. „Este un lucru simplu pe care oamenii îl pot schimba”, a spus ea.
Previne declinul cognitiv