Ţi-e poftă de dulce, dar nu vrei să te îngraşi? Idei de deserturi sărace în calorii

0
83

Când vrei să slăbeşti, nu este nevoie să reduci consumul de deserturi! Există şi opţiuni prietenoase cu silueta, cu puţine calorii, care îţi vor satisface nevoia de dulce.

Dulciurile sunt delicioase, însă multe persoane le evită, fie din motive de sănătate, fie pentru că vor să îşi păstreze silueta. Însă, cât timp sunt făcute din ingrediente sănătoase, slabe din punct de vedere caloric, şi sunt consumate cu măsură, pot fi integrate, cu uşurinţă, chiar şi în dieta de slăbit. În plus, pentru a te bucura de un tranzit intestinal mai eficient, poţi adăuga în reţetele tale preferate, fructe, bogate în minerale sau cereale integrale, cu multe fibre, precum ovăzul.

Reguli generale

În primul rând, înainte de a te apuca să găteşti, asigură-te că ai la dispoziţie toate ingredientele necesare, de bună calitate. Alege în locul produselor pe care le foloseşti la prepararea dulciurilor obişnuite, pe cele în variantă light, cu mai puţine calorii. De pildă, înlocuieşte uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline sau cu cel de cocos, alege untul slab în locul margarinei şi foloseşte laptele vegetal în locul celui animal. Adaugă făină integrală şi nu albă, iar zahărul înlocuieşte-l cu miere, cu piure de banane sau cu sirop de arţar. Atenţie la cantitate! Este indicat să nu depăşeşti 1 linguriţă de îndulcitor/porţie.

Reţete de dulciuri care nu îngraşă

Biscuiţi cu ovăz şi banane: aproximativ 225 kcal

Ingrediente: 150 g de ovăz, 3 banane bine coapte, mix de seminţe/nuci/bucăţele de ciocolată amăruie.

Mod de preparare: Pisează bananele până când se formează o pastă sau pune-le în robotul de bucătărie. Adaugă peste banane, fulgii de ovăz şi amestecă bine. Acoperă vasul cu un prosop de bucătărie şi lasă să se odihnească, timp de 1 oră. După acest timp, cu ajutorul unei linguri, formează biscuiţii şi aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce ai pus toţi biscuiţii în tavă, adaugă peste ei, bucăţele de ciocolată, nuci sau seminţe, în funcţie de preferinţe. Pune biscuiţii în cuptorul preîncălzit, la 180° C, timp de 20-30 de minute.

Pandişpan cu brânză (felii de lapte): aproximativ 83 kcal/felie

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.