Efectele extraordinare ale fructelor de pădure. Ce se întâmplă dacă le consumi zilnic

0
77

Colorate, moi şi zemoase, acestea ar fi primele trei cuvinte reprezentative pentru delicioasele fructe de pădure. De la căpşune, afine, mure, merişoare până la fragi, măceşe şi zmeură, toate sunt bogate în vitamine, fibre şi antioxidanţi, iar acestea sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să te convingă să le consumi zilnic.

Menţin sănătatea creierului

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Neurology, fructele de pădure au efecte benefice asupra sănătăţii creierului. Cercetătorii au monitorizat peste 5.000 de femei, trecute de vârsta de 70 de ani. S-a descoperit că acelea care consumau zilnic câte o cană de fructe de pădure au întârziat, cu doi ani şi jumătate, procesele de îmbătrânire a creierului. Un alt studiu realizat în 2018, publicat în European Journal of Nutrition, arată că femeile şi bărbaţii cu vârste cuprinse între 65 şi 70, care consumau fructe de pădure zilnic aveau o putere de concentrare mai bună şi rezolvau cu mai multă uşurinţă jocuri de memorie.

Te ajută să slăbeşti

Graţie conţinutului bogat de fibre şi al numărului redus de calorii, fructele de pădure pot fi un aliat de nădejdie în dietele de slăbit. O cană cu căpşune conţine aproximativ 53 de calorii, în timp ce o cană cu zmeură conţine 64 de calorii. Specialiştii consideră că afinele au cel mai mare conţinut de fibre solubile dintre toate fructele de pădure. Fibrele solubile sunt esenţiale pentru reglarea tranzitului intestinal şi pentru prevenirea constipaţiei. În plus, cercetătorii au descoperit că afinele nu numai că ajută la menţinerea unei greutăţi optime, dar sunt esenţiale şi în menţinerea sănătăţii cardiace.

Vei fi ferit de infecţiile urinare

Infecţiile urinare sunt destul de comune, mai ales în rândul femeilor. Fructele de pădure precum afinele şi merişoarele pot fi de un real ajutor în prevenirea infecţiilor urinare. Spre exemplu, un studiu a arătat că femeile care au băut suc concentrat făcut din două soiuri diferite de merişoare şi-au redus riscul de a se confrunta cu infecţii urinare recurente cu 20%. Merişoarele sunt bogate în antioxidanţi şi sunt indicate şi ca adjuvant în caz de infecţii urinare.

COntinuarea pe clicksanatate.ro