”Superalimentele” naturale: Plantele bogate în vitamine, nutrienți și minerale de care corpul tău are nevoie

0
79

Natura ne oferă unele „superalimente” care sunt bogate în vitamine, nutrienți și minerale. Printre acestea se numără cătina, spirulina, măceșul și tătăneasa, iar compușii lor activi au efecte uimitoare asupra sănătății.

Cătina

Conform studiilor de fitoterapie, cătina are puternice calități revigorante. Valoarea terapeutică a boabelor de cătină este dată de bogăția substanțelor biologic active, în special datorită acidului ascorbic (Vitamina C). Acest element este cel mai puternic antioxidant vitaminic, care captează radicalii liberi rezultați în urma stresul oxidativ.

Culoarea portocalie a boabelor de cătină este dată de bogăția în carotenoizi, substanțe care protejează corpul de boli și stimulează funcționalitatea sistemului imunitar, potrivit dcmedical.ro.

Cătina este bogată și în complexul vitaminelor B: Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina B9, Vitamina B12 și Vitamina E, elemente care contribuie la funcționarea normală a tuturor sistemelor din corp.

Continuarea pe exquils.ro