Specialiştii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul şi lipsa mişcării. Potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, şansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce priveşte stilul de viaţă, dar mai ales alimentaţia.
Nu este nici un secret pentru nimeni faptul că o dietă bogată în hrana naturală, 100% biologică şi fără pesticide, poate ţine la distanţă bolile.
Iată, aşadar, ce alimente să introduci în alimentaţie pentru a te feri de cancer!
Vinul roşu
Consumul zilnic al unui pahar de vin roşu este o modalitate excelentă de a furniza organismului porţia de antioxidanţi şi vitamine. Vinul roşu conţine resveratrol, un compus activ care împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase în diferite părţi ale corpului.
Rodia
Acest fruct este bogat în antioxidanţi care acţionează împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru daunele celulare. Astfel, consumul regulat de rodii încetineşte reproducerea celulelor maligne şi reduce probabilitatea metastazelor.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este o plantă extrem de populară în Asia, căci ea te ajută să pierzi în greutate, fiind şi o armă împotriva cancerului. Planta conţine polifenoli şi alte tipuri de antioxidanţi care previn diviziunea celulelor canceroase, reducând astfel posibilitatea de a dezvolta tumori la sâni, colon, rect, pancreas, plâmăni şi ficat.