Leguma ușor de preparat, esențială pentru organism: Combate cancerul și îmbunătățește digestia

0
92

Varza este un aliment versatil, cu o aromă subtilă, ușor de preparat și de asezonat. Pe lângă cea crudă, adăugată în salate, românii mănâncă deseori varză murată sau prepară mâncăruri tradiționale cu ajutorul ei: sarmale, varză călită, ciorbe și supe.

În plus, cu siguranță ești familiarizat cu dieta cu supă de varză, iar multe dintre noi am și încercat-o, ca variantă simplă și rapidă de a slăbi. Este însă momentul potrivit să îi acordăm verzei mai mult credit, fiindcă beneficiile ei nu se opresc aici.

Ce conținut nutrițional are varza

Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Printre substanțele active se numără: vitamina C, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fosfor și iod.

Varza conține, de asemenea, cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină.

De ce e varza sănătoasă

Așa cum am precizat mai sus, varza este bogată în vitamina B6 și acid folic, ambele fiind esențiale pentru multe procese importante din organism, inclusiv funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.

În plus, varza este bogată în fibre și conține antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și compuși cu sulf 1.

Antioxidanții protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi, potrivit doc.ro. Varza conține vitamina C, un antioxidant puternic care poate proteja împotriva bolilor de inimă, a anumitor tipuri de cancer și care poate să țină la distanță problemele de vedere 2.

COntinuarea pe exquils.ro