Probleme digestive după masa de Paşte? Iată ce remedii te ajută!

0
57

Când te confrunţi cu balonarea, arsurile sau indigestia, este bine să ştii ce plante sau alte remedii ai la îndemână pentru a le ameliora.

Menta reduce spasmele digestive

Una dintre cele mai bune plante medicinale care susţin buna funcţionare a sistemului digestiv este menta. Are proprietăţi antispastice, stimulente digestive şi protectoare hepatice. Ceaiul de mentă (obţinut din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită, lăsat la infuzat 15 minute) este recomandat în indigestie, diaree, balonare, greaţă, vărsături, spasme gastrointestinale şi ale căilor biliare, în sindromul colonului iritabil.

Cărbunele medicinal, indicat în balonare

Un remediu pe care este bine să îl ai în casă este cărbunele medicinal (activ sau vegetal). Este obţinut în urma supraîncălzirii surselor naturale de carbon, cum ar fi lemnul, şi se prezintă sub forma unei pulberi negre. Cărbunele medicinal se prinde de toxine, de gazele intestinale sau de substanţele chimice din intestin, pe care le absoarbe. Balonarea, ulcerul sau gastrita pot fi ameliorate cu acest remediu. Sub formă de pulbere, se diluează în jumătate de pahar cu apă şi se bea după masă. Este disponibil şi sub formă de capsule (se iau 1-2, de 2 ori pe zi).

Cele mai bune plante pentru arsurile gastrice

Dacă te confrunţi cu arsuri gastrice, poţi încerca următoarele infuzii de muşeţel, tătăneasă, pătlagină, plămânărică, sunătoare, coada-calului, care se obţin 1-2 linguriţe de plantă la 1 cană cu apă. Se consumă până la ameliorarea simptomelor.

În aciditatea gastrică aduce ameliorare şi ceaiul de obţinut din 2 linguri de ghimbir la jumătate de cană cu apă (se fierbe 10 minute).

Rezultate bune se observă şi după consumul de argilă – 1 linguriţă de argilă la 200 ml de apă; se lasă se seara până dimineaţa şi se bea pe stomacul gol, doar apa.

Continuarea pe clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.