marți, 30 aprilie, 2024

Ce legătură este între herpes și Alzheimer: Rolul pe care îl are sistemul imunitar

Distribuie:

Publicat:

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Illinois Chicago arată o potențială legătură între bolile neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică, glaucomul și herpes simplex.

Herpes simplex afectează multe persoane de-a lungul vieții

Herpesul este o infecție virală obișnuită care se prezintă sub forma unor vezicule localizate și care afectează majoritatea oamenilor în una sau mai multe ocazii de-a lungul vieții. Herpes simplex este cauzat de HSV de tip 1, asociat în principal cu infecțiile orale și faciale sau de HSV de tip 2, asociat în principal cu infecții genitale și rectale.

Crizele primare ale infecțiilor cu HSV de tip 1 apar în principal la sugari și copii mici. HSV se transmite prin contact direct sau indirect cu o persoană cu herpes simplex activ, care este infecțios timp de 7-12 zile. După infecția inițială, fie că este simptomatică sau nu, este posibil să nu mai apară manifestări clinice de-a lungul vieții, dar, când imunitatea virală este insuficientă, infecțiile recurente sunt frecvente.

Herpesvirusurile infectează în mod natural sistemul nervos central și pot duce la tulburări degenerative ale creierului și ochilor, precum și la encefalită. Cu toate acestea, la majoritatea oamenilor, virusul este suprimat în timpul unei infecții primare înainte de a putea afecta semnificativ sistemul nervos central.

Cercetătorii de la Universitatea Illinois Chicago au încercat să descopere de ce HSV-1 poate deveni fatal pentru persoanele imunodeprimate, dar nu pentru persoanele sănătoase, potrivit doc.ro.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img