Poziția în care dormi contează mai mult decât realizezi: Are de a face cu sănătatea creierului

0
100

Felul în care dormim poate să determine unele probleme de sănatate, însă le poți stopa dacă ți cont de sfatul specialiștilor. Iată cum te afectează

Scleroza laterală amiotrofică (SLA), cunoscută și ca boala Lou Gehrig, constă într-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării, care controlează musculatura striată.

Persoanele cu SLA își pierd progresiv capacitatea de a iniția și controla mișcările musculare, inclusiv capacitatea de a vorbi, a înghiți și a respira.

Acum însă, un studiu pe șoareci a identificat o nouă țintă în lupta împotriva acestei boli devastatoare: sistemul de eliminare a deșeurilor din creier, potrivit The Conversation. Iar poziția în care dormim ar putea juca un rol major în prevenirea apariției unor boli precum SLA, potrivit docotrulzilei.ro.

Bolile neurodegenerative, inclusiv boala Parkinson, Alzheimer și scleroza multiplă, au unele asemănări, chiar dacă simptomele lor clinice și progresia bolii arată foarte diferite. Incidența acestor boli crește odată cu vârsta. Sunt progresive și necruțătoare și au ca rezultat pierderea treptată a țesutului cerebral întrucât proteinele reziduale se acumulează în creier.

COntinuarea pe exquils.ro