Ce spune despre tine starea de tresărire în somn: Când devine o problemă de sănătate

0
77

Tresăririle în somn sunt denumite medical mioclonii hipnagogice. Tresăririle nocturne se manifestă prin senzaţie de cădere, de pierdere a echilibrului sau de spasm muscular nocturn. Tresăririle nocturne reprezintă un fenomen relativ frecvent întâlnit, ce survine la adormire şi determină trezirea din somn.

Tresăririle nocturne pot fi resimţite ca o senzaţie de cădere în gol, urmând unui „vis”. Aproximativ 70% dintre oameni trăiesc sentimentul de „cădere în somn” cel puţin o dată în viaţă, conform unui studiu realizat de Clinica Mayo, scrie dcmedical.ro.

Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș explică cum se manifestă fenomenul

”Deşi se consideră că tresăririle nocturne pot constitui un fenomen normal al procesului de adormire, se presupune că senzaţia de cădere reprezintă o interpretare cerebrală eronată a semnalelor secundare relaxării musculare în timpul adormirii sau al trezirii. Deseori fenomenul este însoţit de „o poveste”, ce nu este un vis deoarece nu se produce în timpul somnului REM (REM – Rapid Eye Movement – Mişcări Oculare Rapide) şi este, probabil, o halucinaţie.

Continuarea pe exquils.ro