A fost confirmat primul caz de variola maimuței la un copil. Medicii sunt în alertă

0
60

Variola maimuței continuă să facă ravagii în numeroase țări din Europa și nu numai, astfel că recent a fost confirmat primul caz de variola maimuței în rândul copiilor. Dacă până acum boala a fost depistată doar în rândul bărbaților, se pare că lucrurile au luat o altă întorsătură. Iată pe ce teritoriu a fost descoperit. Medicii sunt în alertă!

Nici bine nu am scăpat de Covid-19, și Variola Maimuței a început să facă ravagii de la o zi la alta, fiind depistate tot mai multe cazuri, de data aceasta fiind vorba chiar despre primul în rândul minorilor.

Primul copil confirmat cu variola maimuței

Medicii sunt în alertă în aceste momente, asta după ce a apărut primul caz de infectare cu Variola Maimuței, la un copil, în Olanda. Și acum este vorba tot despre sexul masculin, însă minorul are vârsta mai mică de 10 ani, astfel că toată lumea este uluită.

Îngrijorați despre descoperirea din spitale, Președintele Centrului de Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă a făcut anunțul cu privire la acest caz, joi seară, pe pagina sa de Facebook, unde a tras un semnal de alarmă.

”A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil – un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda. Modalitațile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate in Amsterdam”, a scris dr. Marius Geantă în postarea sa.

Câte cazuri confirmate cu variola maimuței sunt în România

Totodată, reamintim faptul că variola este un virus ADN dublu catenar mare, care nu are un grad mare de transmitere, însă cu toate astea, au fost detectate cazuri de infecție în 27 de țări, cazurile înmulțindu-se de la un moment la altul.

Mai mult decât atât, până în aceste momente, în România au fost confirmate 19 cazuri de variola maimuței, toate fiind doar în cazul unor bărbați trecuți de vârsta de 23 de ani, astfel că în privința transmiterii sunt ridicate numeroase semne de întrebare, mai ales după descoperirea făcută în această seară la copilul din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.