Transpirație puternic mirositoare: Când nu e ceva normal – Bolile pe care le poate semnala

0
56

În limbajul de specialitate, transpirația excesivă cu miros fetid se numește bromhidroză. Însă există și alte cauze ale mirosului puternic care însoțește transpirația. Iată despre ce este vorba!

Ai putea fi tentat să crezi că știi deja cauza mirosului neplăcut de la subraț: transpirația. Adevărul este că transpirația, în sine, nu are un miros. Transpirația este alcătuită, în principal, din apă și sare. Mirosul neplăcut de la subraț nu este cauzat de transpirăție, ci de bacteriile care sunt atrase de zonele în care corpul transpiră cel mai mult, cum ar fi picioarele, coapsele sau axilele.

Ce glande sunt responsabile de transpirație?

Corpul conține două tipuri de glande sudoripare: ecrine și apocrine. Cele ecrine se deschid direct pe suprafața pielii. De exemplu, atunci când îți transpiră palmele, acea transpirație ușoară provine din glandele ecrine. Pe de altă parte, glandele apocrine se deschid în foliculii firelor de păr, secretând astfel o transpirație mai consistentă, care este de obicei legată de mirosul de la subraț.

Deoarece zonele corpului care conțin glande apocrine tind să fie locuri calde și cu pliuri, umezeala le poate face să devină un mediu propice pentru reproducerea bacteriilor care provoacă mirosul corporal atât de neplăcut. La oameni, glandele apocrine se găsesc doar în anumite zone de pe corp: axile (subraț), mameloane și areola sânilor, canalul urechii, pleoape, zona perianală și anumite părți ale organelor genitale externe.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.