Planta folosită în scop medicinal din cele mai vechi timpuri: Tratează insomnia și accelerează procesul de vindecare

0
94

Mușețelul (Matricaria recutita) este o plantă cu numeroase virtuți terapeutice, care este folosită în scop medicinal încă din cele mai vechi timpuri. Planta este recunoscută în principal pentru beneficiile pe care le are asupra problemelor stomacului, însă aria sa de acțiune se extinde și la alte afecțiuni.

Ceaiul de mușețel făcut din florile plantei are o culoare galben-aurie și are o aromă plăcută. Acest remediu din mușețel poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia și multe altele. Desigur, înainte de a apela la remediile din plante, cere sfatul unui medic specialist, deoarece și acestea au contraindicații.

Iată o listă cu cele mai cunoscute beneficii ale mușețelului:

Aliat pentru un somn odihnitor

Ceaiul de mușețel este un remediu excelent pentru insomnie și tulburări de somn. Proprietățile ușor sedative ale plantei te vor ajuta să adormi mai repede și să dormi mai bine. Consumul regulat de ceai de mușețel, sub îndrumarea medicului fitoterapeut, te poate ajuta să te bucuri de un somn mai bun, potrivit doc.ro.

Cu toate acestea, în ciuda reputației sale ca plantă care facilitează somnul, există puține cercetări solide care să susțină eficacitatea acesteia în acest sens.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.