Nu lăsa insomnia să te chinuie: Cele mai bune ceaiuri care te ajută să dormi mai bine

0
87

Dacă te confrunți cu insomnia, îți propunem să îți îndrepți atenția spre câteva remedii naturiste prin care să combați această problemă, cum ar fi ceaiurile și un ritual de relaxare în fiecare seară.

Insomnia este o tulburare de somn des întâlnită; persoanele afectate fie nu pot adormi decât foarte greu, fie se trezesc prea devreme și nu mai pot adormi la loc. Rezultă astfel un somn neodihnitor sau insuficient sau ambele, iar somnul de proastă calitate are repercusiuni asupra stării de sănătate și a funcționării normale de zi cu zi.

Insomnia poate fi acută, pe termen scurt sau poate fi cronică, pe termen mai lung. Insomnia acută este frecventă, cauzată de stresul la locul de muncă sau în viața de familie, sau și-și, ori de un eveniment traumatic. De obicei, insomnia acută durează câteva zile până la câteva săptămâni, potrivit doc.ro.

Un somn odihnitor necesită un ritual înainte de culcare

Există câteva secrete pentru un somn liniștit, printre care și un ritual înainte de culcare, pe care să îl respecți în fiecare seară. Fie că e vorba despre ritualul tău de înfrumusețare, de jumătate de oră de lectură, timpul petrecut împreună cu cei mici și o carte de povești sau o discuție relaxantă cu partenerul de viață, încearcă să ai același program în fiecare seară. Această rutină îți va obișnui organismul cu o anumită oră de culcare și cu anumite gesturi sau activități care îl anunță apropierea acesteia.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.