Fructul care vindecă: Te protejează de cancer și scade glicemia

0
57

Strugurii au fost cultivați de mii de ani, iar civilizațiile antice considerau aceste fructe savuroase drept delicatesă. În prezent, există numeroase soiuri de struguri, printre care cele mai populare sunt strugurii verzi, roșii, negri, galbeni și roz.

Aceștia se cultivă în regiunile cu climat temperat din sudul Europei, Africa, Australia, precum și nordul și sudul Americii. Puțini cunosc, însă, multiplele beneficii pentru sănătate ale boabelor dulci de struguri.

Strugurii sunt bogați în nutrienți, în special în vitamina C și K

O cană de struguri conține următorii nutrienți:

Calorii: 104 kCal

Carbohidrați: 27.3 grame

Proteine: 1.1 grame

Grăsimi: 0.2 grame

Fibre: 1.4 grame

Vitamina C: 27% din consumul zilnic necesar

Vitamina K: 28% din consumul zilnic necesar

Tiamină: 7% din consumul zilnic necesar

Riboflavină: 6% din consumul zilnic necesar

Vitamina B6: 6% din consumul zilnic necesar

Potasiu: 8% din consumul zilnic necesar

Cupru: 10% din consumul zilnic necesar

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.