Strugurii au fost cultivați de mii de ani, iar civilizațiile antice considerau aceste fructe savuroase drept delicatesă. În prezent, există numeroase soiuri de struguri, printre care cele mai populare sunt strugurii verzi, roșii, negri, galbeni și roz.
Aceștia se cultivă în regiunile cu climat temperat din sudul Europei, Africa, Australia, precum și nordul și sudul Americii. Puțini cunosc, însă, multiplele beneficii pentru sănătate ale boabelor dulci de struguri.
Strugurii sunt bogați în nutrienți, în special în vitamina C și K
O cană de struguri conține următorii nutrienți:
Calorii: 104 kCal
Carbohidrați: 27.3 grame
Proteine: 1.1 grame
Grăsimi: 0.2 grame
Fibre: 1.4 grame
Vitamina C: 27% din consumul zilnic necesar
Vitamina K: 28% din consumul zilnic necesar
Tiamină: 7% din consumul zilnic necesar
Riboflavină: 6% din consumul zilnic necesar
Vitamina B6: 6% din consumul zilnic necesar
Potasiu: 8% din consumul zilnic necesar
Cupru: 10% din consumul zilnic necesar