Remedii naturale: Tărâțele care tratează și constipația, și diareea – Stimulează inclusiv sănătatea inimii

0
62

Psyllium reprezintă un tip de fibre, care sunt cel mai adesea folosite ca tratament laxativ, având o acțiune blândă, dar eficientă asupra tranzitului intestinal. Având în vedere că sunt fibre solubile, tărâțele de Psyllium (Plantago ovata) absorb apa și devin un compus vâscos care are beneficii în caz de constipație sau diaree.

Cercetările recente sugerează că tărâțele de Psyllium sunt benefice nu doar pentru tratamentul problemelor intestinale, precum constipația, ci și pentru alte părți ale organismului uman, cum ar fi inima și pancreasul. De asemenea, acestea pot contribui la reglarea glicemiei, a tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și pot fi de folos în controlul greutății, potrivit doc.ro.

Ce sunt tărâțele de Psyllium?

Psyllium este numele comun folosit pentru a descrie o serie de plante din familia Plantago, ale căror semințe sunt folosite în mai multe scopuri curative. Planta din care semințele sunt extrase se dezvoltă cu precădere în zonele cu climă uscată și răcoroasă și este cultivată preponderent în nordul Indiei.

Tărâțele de Psyllium sunt în principal folosite ca fibre alimentare, pentru a calma atât simptomele constipației, cât și pe cele ale formelor ușoare de diaree și, ocazional, sunt folosite ca agent de îngroșare a alimentelor.

De asemenea, Psyllium este folosit ca supliment alimentar, în special în gama de produse ayurvedice, și se găsește de obicei sub formă de coji (tărâțe), granule, capsule sau pudră. Cu toate acestea, poți să consumi fibrele de Psyllium și prin intermediul cerealelor cu adaos de fibre (pe ambalaj sunt menționate tipurile de tărâțe adăugate) la micul dejun și prin intermediul produselor de panificație.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.