Cum să îți dai seama ca ai intoleranță la aspirină: Simptomele la care să fii atent

0
102

Intoleranța la anumite medicamente poate da efecte serioase. Aspirina (acidul acetilsalicilic) este folosită în tratarea unei game largi de afecțiuni, incluzând durerile musculare, durerile articulare, febra, răceala, durerile de cap și în prevenția bolilor de inimă.

În același timp, doctorul Richard Feynman, expert în microbiologie și toxicologie, afirmă că: “utilizarea aspirinei poate cauza mai multe boli sau chiar moartea pentru unele persoane”

Un studiu despre intoleranța la aspirina, efectuat în anul 2000 de către un grup de cercetători danezi, relevă faptul că multe dintre persoanele care au intoleranță la aspirină, sunt sensibile și la anumite alimente, substanțe inhalate sau aplicate pe piele, care conțin salicilați naturali.

Salicilații

Salicilații sunt un grup de substanțe derivate din acidul salicilic, care se găsesc în mod natural în anumite alimente, dar care se găsesc în mod sintetic în compoziția anumitor produse precum pasta de dinți, cosmetice, detergenți sau în conservanții anumitor produse alimentare.

Efectele adverse la salicilați au fost notate încă din 1901, când Doctorul J. Dixton Man, având probleme cu stomacul, a decis să testeze cidrul de mere pe care îl consuma frecvent. Astfel a descoperit că cidrul de mere conține un nivel ridicat de salicilați, explicând astfel cauza problemelor sale cu stomacul.

COntinuarea pe exquils.ro