Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate

0
77

Sportul şi dieta nu sunt singurii aliaţi ai slăbirii. Anumite ceaiuri pot ajuta, de asemenea, la eliminarea kilogramelor în plus. Ceaiul de ghimbir şi cel verde, de exemplu, combat retenţia de apă, accelerează metabolismul şi contribuie astfel la arderea mai eficientă a grăsimilor. Însă astăzi ne vom îndrepta atenţia spre ceaiul de scorţişoară, o băutură mai puţin consumată, dar extrem de benefică pentru sănătate şi siluetă.

Datorită gustului dulce al acestui condiment, nici măcar nu mai e nevoie să foloseşti zahăr, iar pofta de dulce este instant înlăturată. Mai mult decât atât, compuşii benefici din scorţişoară susţin sănătatea inimii, ameliorează crampele musculare, reduc inflamaţiile din corp şi reglează nivelul zahărului din sânge.

Descoperă cele mai importante beneficii ale ceaiului de scorţişoară!

7 beneficii ale ceaiului de scorţişoară

1. Ceaiul de scorţişoară e bogat în antioxidanţi

Scorţişoara este bogată în polifenoli, antioxidanţi care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Boli precum diabetul, cancerul şi afecţiunile inimii sunt cauzate şi de degradarea celulară ce are loc ca urmare a acţiunii radicalilor liberi.

2. Ceaiul de scorţişoară ţine sub control nivelul colesterolului

Studiile arată că anumiţi compuşi din scorţişoară au capacitatea de a reduce markerii inflamatori din organism. Având în vedere că inflamaţiile stau la baza multor boli cronice, inclusiv bolile cardiovasculare, e lesne de înţeles de ce ar trebui să consumi mai des scorţişoară, sub orice formă.

Însă beneficiile nu se opresc aici: scorţişoara poate reduce tensiunea arterială, precum şi nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi al trigliceridelor. Mai mult decât atât, scorţişoara creşte nivelul de colesterol „bun” (HDL), ceea ce sprijină buna funcţionare a inimii.

Continuarea pe exquils.ro