Lipsa vitaminei care poate duce la sângerări excesive sau fragilitate a oaselor

0
52

Deficiențele de vitamine pot cauza probleme de sănătate pe termen lung, dar sunt adesea ușor de evitat cu o dietă sănătoasă. Mulți dintre noi sunt conștienți de problemele care pot apărea din lipsa anumitor vitamine, cum ar fi C și D, dar unele deficiențe de vitamine mai puțin cunoscute pot avea consecințe grave, inclusiv pierderea excesivă de sânge și riscul de fracturare a oaselor.

Majoritatea oamenilor nu iau în considerare aportul de vitamina K în alimentație, absorbându-l în mod natural. Kitamina K se găsește în mod natural într-o gamă largă de alimente, inclusiv legumele cu frunze verzi, cum ar fi broccoli, spanacul și salata verde, uleiurile vegetale, unele fructe, cum ar fi afinele, precum și carnea, brânza, ouăle și boabele de soia. Cu toate acestea, cei cu afecțiuni cronice și anumite boli s-ar putea lupta să absoarbă sau să-l depoziteze în corpul lor.

Potrivit Lab Tests Online UK (LTO), vitamina K este „esențială” pentru formarea mai multor substanțe „care lucrează împreună pentru a coagula sângele atunci când apar leziuni ale vaselor de sânge”.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.