Nu te speria de anumite simptome: Efectele secundare ale medicamentelor pentru tensiune arterială

0
89

Orice medicament pe care îl iei poate provoca efecte adverse, și cele pe care le iei pentru a controla hipertensiunea arterială nu fac excepție. Desigur, unii pacienți nu au deloc reacții neplăcute în urma administrii tratamentului, pe când alții au doar efecte adverse ușoare.

Orice tratament ai face, este important să fii informat despre ce tip de medicamente iei, cât și despre efectele adverse posibile ale acestora. Totodată, este esențial să discuți cu medicul și să colaborezi cu acesta, pentru a ține sub control acele efecte adverse care pot să apară. Nu trebuie să suferi în tăcere, dar în niciun caz nu renunța la tratament și nu-ți modifica dozele după ureche, recomandă doc.ro. Spune-i medicului despre orice fel de efecte adverse apar în urma tratamentului pentru hipertensiune, pentru ca acesta să ia măsurile necesare pentru a te ajuta.

Ce medicamente se recomandă pentru a trata hipertensiunea arterială?

Patru clase de medicamente pentru hipertensiune arterială sunt considerate „de primă linie” (deci cele mai eficiente și cele mai frecvent prescrise) la începerea tratamentului. Uneori, alte medicamente sunt asociate cu acestea pentru a controla mai bine tensiunea arterială crescută. Medicamentele de primă linie pentru scăderea presiunii sunt:

Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA)

IECA blochează producerea hormonului angiotensină II, pe care organismul îl folosește în mod natural pentru a controla tensiunea arterială. Când angiotensina II este blocată, vasele de sânge nu se îngustează. Exemple de IECA sunt lisinoprilul și enalaprilul.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.