Modul natural de a scădea tensiunea arterială: Tot ce ai nevoie e la îndemâna ta

0
51

Hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc pentru bolile de inimă. Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume au hipertensiune arterială, care este definită ca valori ale tensiunii arteriale sistolice (TAS) de 130 mm Hg sau mai mult, tensiunea arterială diastolică (DBP) de peste 80 mm Hg sau ambele.

Managementul bolii reduce riscul unor rezultate adverse, cum ar fi evenimente cardiovasculare sau cerebrovasculare, afectarea vederii din cauza leziunilor retinei și insuficiență renală.

Pe lângă terapia farmacologică, modificările stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, sunt eficiente în gestionarea tensiunii mari. Orientările actuale privind dieta includ dieta DASH, o dietă săracă în grăsimi și sodiu, care încurajează consumul ridicat de fructe și legume.

Urmând o dietă bogată în nutrienți de calitate pentru inimă este recomandată tuturor persoanelor cu hipertensiune arterială, inclusiv celor care iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, potrivit doc.ro.

O dietă sănătoasă este esențială pentru pacienții cu tensiune mare și menținerea unor niveluri optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, reduce nivelul tensiunii arteriale.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.