De ce trebuie să ții cont când îți măsori tensiunea: 8 factori care afectează procesul de măsurare

0
102

Ai observat că, uneori, tensiunea ta arterială este mai mare (sau mai mică) decât în mod obișnuit? În acest articol îți arătăm care ar putea fi cauzele pentru care observi aceste modificări la măsurarea tensiunii arteriale.

Măsurarea tensiunii arteriale este importantă pentru a afla dacă valorile tensionale sunt normale sau dacă persoana suferă de hipertensiune ori hipotensiune. În majoritatea cazurilor de hipertensiune nu există semne de avertizare, în timp ce hipotensiunea provoacă simptome precum amețeală, slăbiciune, greață, transpirație rece, paloare, leșin. E bine de știut că măsurarea tensiunii arteriale poate fi afectată de mai multe lucruri.

Ce influențează măsurarea tensiunii arteriale?

De la poziția în care stai când îți iei tensiunea și până la faptul că ai mâncat anumite alimente sau că ești deshidratat, există multe aspecte care afectează măsurarea tensiunii arteriale.

1. Poziția pe care o ai în momentul măsurătorii

Dacă stai incorect sau dacă picioarele îți atârnă, de exemplu, acest lucru îți poate afecta valorile indicate de tensiometru, deoarece presiunea arterială este diferită atunci când stai în picioare, comparativ cu momentele în care stai jos, potrivit doc.ro. Poziția corectă pentru măsurarea tensiunii arteriale este să stai așezat pe un scaun, cu spatele drept și lipit de spătar și cu picioarele bine fixate în podea (nu ai voie să stai picior peste picior).

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.