Avertizările unui medic român: Afecțiunea gravă de care Simona Halep ar fi putut suferi din cauza medicamentului luat

0
71

Sportiva Simona Halep este suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă: Roxadustat.

Doctorul Ionuț Nistor, medic primar la Spitalul Clinic Dr. Parhon din Iași, a explicat pe larg riscurile la care se expune o persoană sănătoasă atunci când își administrează Roxadustat.

Medicamentul nu e autorizat la noi în țară

„Ele nu sunt aprobate, nu le putem încă folosi, fiindcă nu avem studii de fază 3 pentru toate moleculele. Dar roxadustat a ajuns la faza testelor pe pacienți. Studiile de fază doi sunt pe persoane sănătoase, iar de fază trei – când sunt testate pe pacienți cu astfel de afecțiuni.

Există studii care dovedesc eficiența acestor medicamente pentru pacienții cu insuficiență renală, dar în prezent încă nu sunt autorizate pentru a fi folosite în România și nu le putem prescrie”, a declarat, marți, dr. Ionuț Nistor.

Medicul Ionuț Nistor s-a documentat și a citit toate studiile legate de Roxadustat pentru a înțelege dacă poate utiliza substanța activă pentru a trata pacienții care suferă de anemie renală, una dintre cele mai frecvente complicații ale bolii cronice de rinichi, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.