Boala de inimă care ucide tot mai mulți români: Mai gravă decât cancerul

0
63

O boală de inimă silențioasă are rata de supravețuire mai scăzută decât cancerul. În România există o categorie din ce în ce mai mare de pacienți ”invizibili”, care se sting din viață subit, fără ca semnalele de alarmă să fi fost luate în considerare în mod activ de către sistemul de sănătate sau chiar de către ei înșiși: pacienții cu insuficiență cardiacă.

În fiecare an, 44.000 de români sunt diagnosticați cu insuficiență cardiacă, iar unul din doi moare în următorii 5 ani, semnalează statisticile Societății Române de Cardiologie și Fundației Române a Inimii. Aproape 5% din populația adultă a României suferă de insuficiență cardiacă, iar numărul lor este în creștere, atrag atenția medicii cardiologi.

Mai gravă decât cancerul

Mai grav este că 9 din 10 persoane care suferă de insuficiență cardiacă, în România, nu știu că au acest diagnostic, potrivit doctorulzilei.ro. Insuficiența cardiacă este prima cauză de internare în spitalele din România. Supraviețuirea la 5 ani de la diagnosticul de insuficiență cardiacă este mai mică decât supraviețuirea în multe forme de cancer.

Insuficiența cardiacă este o boală cronică gravă, în care inima nu poate pompa o cantitate suficientă de sânge spre organe, pentru a susține funcționarea acestora. Cele mai frecvente cauze de insuficiență cardiacă, în România, sunt: infarctul miocardic și alte tipuri de boli coronariene, hipertensiunea arterială, boli ale valvelor inimii și malformațiile congenitate cardiace.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.