Cum să știi dacă suferi de ficat gras și situația este gravă? Află semnele la care trebuie să fii atent, așa cum avertizează Times India.
Boala ficatului gras, înseamnă prea multă grăsime stocată în ficat. Ficatul este o parte integrantă a corpului care ajută la reglarea majorității nivelurilor chimice din sânge și excretă bilă, care ajută la îndepărtarea deșeurilor din ficat. De asemenea, produce proteine pentru organism, stochează fier și transformă nutrienții în energie. Dar, atunci când există prea multă grăsime acumulată în ficat, aceasta poate perturba funcționarea normală, provocând, prin urmare, mai multe complicații.
În principal, există două tipuri de boli hepatice grase, avertizează Times India: boala ficatului gras indusă de alcool și boala ficatului gras nonalcoolic. În timp ce prima este cauzată de consumul excesiv de alcool, a doua apare la persoanele care nu sunt băutoare. Ambele afecțiuni pot expune o persoană la risc de ciroză sau cicatrici hepatice, acesta fiind cel mai avansat stadiu de afectare a ficatului, care te pune în pericol de deces.