Cofeina este o substanță psihoactivă care se găsește în cafea, ceai și diverse băuturi energizante. Este adesea adăugată în unele medicamente. Această substanță ajută o persoană să se înveselească și o umple de energie. Dar consumul excesiv de băuturi cu cofeină este cu siguranță dăunător pentru sănătate.
Dr. Natalia Nefedova a dezvăluit de ce ar trebui să limitați utilizarea lor mai ales iarna.
Odată cu debutul vremii reci, există o creștere a consumului de băuturi calde. Alegerea cade de cele mai multe ori pe ceai și cafea. Dar tocmai din cauza vremii reci oamenii se lasă purtați de val în ceea ce privește consumul acestor băuturi, iar acest lucru le poate afecta grav sănătatea.
Potrivit expertului, aportul zilnic admisibil de cofeină este de 400 mg. O ceașcă de cafea conține aproximativ 95 mg, iar cantitatea de cofeină din ceai este de la 10 la 20 mg. De asemenea, trebuie să luați în considerare puterea băuturii și mărimea paharului din care beți.
Specialistul recomandă ceaiul în detrimentul cafelei, deoarece este mai dificil să depășești norma indicată de cofeină.