Alertă din partea Organizației Mondiale a Sănătății: Siropul de tuse care poate duce la deces

0
53

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis recent o nouă alertă de sănătate pentru un medicament care a fost identificat ca un risc pentru pacienți.

Acestea sunt două produse care au o calitate inferioară celei necesare pentru a fi comercializate, deoarece au fost contaminate cu substanțe chimice care pot provoca efecte asupra organismului.

Alerta, a avertizat OMS, a fost dată ca urmare a siropurilor AMBRONOL și DOK-1 Max, care erau comercializate în Uzbekistan. Produsele medicale substandard sunt produse care nu îndeplinesc standardele sau specificațiile de calitate și, prin urmare, sunt „în afara specificațiilor”, a spus OMS.

Potrivit entității multilaterale, producătorul ambelor produse este Marion Biotech Private Limited, o companie farmaceutică din India. Potrivit alertei sanitare, deocamdată acea organizație „nu a oferit garanții” cu privire la indicatorii cheie care garantează siguranța și eficacitatea produselor.

Conform analizelor de laborator efectuate de autoritățile sanitare, prin laboratoarele naționale de control al calității din cadrul Ministerului Sănătății al Republicii Uzbekistan, ambele siropuri de tuse prezentau „cantități inacceptabile de dietilen glicol și etilenglicol”.

Riscurile acestor substanțe chimice

Alertă sanitară emisă de OMS. OMS a observat că dietilenglicolul și etilenglicolul sunt toxice pentru oameni atunci când sunt consumate și ar putea provoca chiar moartea.

„Produsele substandard la care se face referire în această alertă sunt nesigure și utilizarea lor, în special de către copii, poate duce la răniri grave sau deces. Efectele toxice pot include dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitatea de a urina, dureri de cap, stare mentală alterată și leziuni renale acute care pot duce la deces”, a spus OMS în alerta sa de sănătate.

Continuarea pe exquills.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.