Grup infractional, specializat in contrabanda cu tigari, deconspirat la frontiera moldo-romana

0
62

In rezultatul bunei cooperari, existente intre politistii de frontiera din Directia regionala VEST si omologii din Romania, la frontiera comuna s-au retinut trei cetateni moldoveni si depistate tigari de contrabanda. Cazul a fost inregistrat in data 3 septembrie, in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Leuseni-1 (RM) si, respectiv a Sectorului Politiei de Frontiera Husi (RO).

Un sir de masuri speciale pe linia prevenirii si combaterii traficului ilegal de bunuri au fost desfasurate pe ambele maluri ale Prutului. Ca urmare a schimbului de informatii operative au fost retinuti in flagrant doi cetateni moldoveni. Pe partea romana a fost depistata o persoana, avand asupra sa 4 650 pachete de tigari Ashima, iar cel de-al doilea cetatean, un tanar de 21 de ani, a fost retinut pe partea moldoveneasca, de catre politistii de frontiera din Sectorul Leuseni-1.

Ulterior, in timpul cautarilor de frontiera pe directia localitatii Cotul Morii, politistii de frontiera au identificat cea de-a treia persoana, un moldovean de 46 de ani. La retinerea acesteia a fost folosita arma din dotare, deoarece a incercat sa fuga, ignorand somatiile angajatiilor Politiei de Frontiera. In cadrul cercetarilor s-a depistat asupra sa o arma de foc incarcata, pentru care nu a putut prezenta actele necesare. Totodata, verificarile aditionale au stabilit ca persoana este cu antecedente penale, timp de 12 ani si-a ispasit pedeapsa pentru savarsirea diverselor infractiuni.

Astfel, s-a reusit deconspirarea si contracararea activitatii unei grupari criminale, specializata in contrabanda cu tigari.

In continuare cazul este investigat sub toate aspectele legale in comun cu autoritatile de frontiera din Romania, pentru stabilirea intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.