joi, 25 aprilie, 2024

Așa încetinești îmbătrânirea creierului!

Distribuie:

Publicat:

Îmbătrânirea prematură a creierului este cel mai adesea asociată cu o serie de afecţiuni neurologice, cum ar fi boala Alzheimer, dar şi cu un stil de viaţă nesănătos. Câteva măsuri de stil de viață pot controla îmbătrânirea creierului și îți pot asigura o bătrânețe la o calitate a vieții superioară, scrie  VeryWellMind.com. Iată ce trebuie să faci!

Vacanțele de calitate și relaxarea au impact pozitiv asupra creierului.

Creierul îmbătrânește odată cu corpul, totuşi, potrivit specialiştilor, există şi un tip de îmbătrânire patologică a creierului a cărei evoluţie poate fi încetinită. Îmbătrânirea patologică a creierului se asociază cu deteriorarea cognitivă şi cu alte procese patologice. Aceasta este principala cauză a dezvoltării unor forme de demenţă de tip neurodegenerativ, cum este, de exemplu, boala Alzheimer.

Predispoziţia către aceste afecţiuni este accentuată de moştenirea genetică, la care se adaugă şi alţi factori de risc, precum hipertensiunea arterială, sindromul metobolic, obezitatea, diabetul zaharat, nivelul crescut al colesterolului, bolile de inimă şi fumatul, de aceea, stilul de viață, dar și tratarea corectă a bolilor, apărute de-a lungul vieții, sunt măsuri esenţiale pentru protecția creierului.

Hipertensiunea arterială, mai ales atunci când apare la o vârstă tânără sau medie, este cel mai important risc de apariţie a bolilor cerebrovasculare, spun specialiştii. Totuşi, predispoziţia poate fi semnificativ redusă dacă persoanele hipertensive depistează devreme afecţiunea şi urmează întocmai tratamentul prescris de medic. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celorlalte boli care cauzează deteriorarea cognitivă.

Continuarea pe clciksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img