vineri, 19 aprilie, 2024

Noul prefect al judetului Vaslui depune astazi juramantul

Distribuie:

Publicat:

Daniel Garincha Onofrei, PNL-  noul prefect al judetului Vaslui, va depune juramantul astazi, 13 ianuarie, in sala Al. I. Cuza din cadrul Instituției Prefectului . Ceremonia va incepe la ora 10:00. Acesta a fost numit pe functie, miercuri, 12 ianuarie de catre Guvernul Romaniei .

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre în baza căreia au fost eliberaţi din funcţie doi prefecţi şi 10 subprefecţi, fiind numiţi 5 prefecţi şi 15 subprefecţi.

 

"În total, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi, de la momentul negocierii politice, 17 prefecţi, urmând ca restul până la 42, fie rămân în funcţie – cum este cazul celor 14 prefecţi de la PNL şi 3 de la UDMR – deci 17 rămân în funcţie… Vorbim de un rest de 16 prefecţi care trebuie numiţi în şedinţele viitoare. Pe măsură ce vom primi toate confirmările de la instituţiile statului, care au această obligaţie de validare a candidaturii lor, vom veni în guvern cu aceste propuneri: 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR. (…) Peste 60% din prefecţii, subprefecţii negociaţi au fost deja numiţi şi urmează să fie instalaţi în funcţie", a arătat Bode, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img