vineri, 29 martie, 2024

ATENȚIE, bârlădeni! Circulație cu restricții în zona centrală a Bârladului

Distribuie:

Publicat:

Zilele acestea se va circula cu dificultate pe străzile din zona centrală a Bârladului, iar pe anumite tronsoane traficul rutier va fi restricționat, după ce lucrările din cadrul celui mai mare proiect de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și de canalizare din Bârlad, derulat prin fonduri europene, a ajuns într-o nouă fază.

În acest moment, se lucrează pe Bulevardul Republicii, pe strada 1 Decembrie, Vasile Pârvan, Iorgu Juvara și Dochia.

Pe Republicii, una dintre porțiunile afectate este situată vis-a-vis de filiala CEC, spre magazinul Flanco, iar cealaltă pleacă din fața Primăriei Bârlad spre Grădina Publică (partea stângă).

”Așa cum am mai spus, Bârladul este un imens șantier și nu există nicio posibilitate să schimbăm această situație pe care o numesc una fericită, dacă încercăm să tolerăm o perioadă de timp disconfortul apărut. Per ansamblu se lucrează la: înnoirea rețelelor de apă și canalizare, extinderea lor spre gospodăriile care nu s-au bucurat de aceste servicii, modernizarea iluminatului public, construirea unei policlinici, refacerea spitalului de copii, construirea unei grădinițe, modernizarea unei alte grădinițe, consolidarea Școlii Profesionale. Toate se derulează în paralel și nu e totul, pentru că urmează, în scurt timp, asfaltarea marilor străzi ale urbei și modernizarea Grădinii Publice. Toate acestea au fost dorite de locuitorii urbei timp de ani de zile. Iată că se întâmplă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul de reabilitare a rețelelor de apă și de canalizare din Bârlad este parte a unui program derulat la nivel județean.

Valoarea investiției este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a Consiliului Județean, iar 2% vor fi suportați de bugetul local al Bârladului.

Obiectivul cuprinde lucrări pe 260 de străzi.

Pe 157 dintre acestea vor fi realizate lucrări la rețeaua de apă: 9.015 metri reabilitare rețele și o extindere cu 35.490 de metri.

La capitolul canalizare, proiectul prevede reabilitarea a 9.854 metri de conductă și extinderea pe o lungime de 23.994 metri.

Din luna august a anului trecut și până în acest moment, în privința rețelei de apă s-a intervenit pe 27.731 metri (fiind racordate la rețea aproape 900 de familii de bârlădeni).

La canalizare au fost realizați 12.600 metri rețea și racordate 526 de gospodării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img