Programul “Lapte si Corn” pune sanatatea elevilor in pericol

Publicat:

Reprezentatii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, trag un semnal de alarma in urma unor controale de rutina. Potrivit autoritatilor, sanatatea elevilor din satele vasluiene este pusa in pericol de catre personalul responsabil cu depozitarea alimentelor din categoria “LAPTE SI CORN”.

Conform celor de la DSVSA Vaslui, iresponsabilitatea personalului din scolile din mediu rural, care depozitateza alimentele in conditii mizere, poate avea urmari grave. Mii de copii risca sa se imbolnaveasca. Neregulile au fost depistate odata cu efectuare a unor controale ale autoritatilor specializate si competente din cadrul DSVSA Vaslui.

Inspectorii DSVSA Vaslui verifica permanent modul in care se deruleaza programul „Laptele si cornul”, in special cum se produc si se distribuie produsele alimentare catre elevi. Cele mai multe nereguli au fost descoperite la scolile din mediul rural. Aici, cu toate ca interesul pentru acest program este foarte mare, posibilitatile de a gestiona alimentele sunt reduse. În unele depozite este foarte multa umezeala, ceea ce poate duce la degradarea ambalajelor, in special la lapte.

 „Peste tot pe unde mergem lasam o serie de masuri care trebuie luate pentru a nu se ivi probleme. Vom continua aceste controale in scopul prevenirii pana la eliminare a oricaror probleme care sa puna in pericol sanatatea copiilor. Noi sfatuim parintii, dar si copiii sa ni se adreseze imediat cum au de facut reclamatii cu privire la acest program si modul in care primesc produsele”, precizeaza reprezentantii DSVSA Vaslui. Comisarii DSVSA Vaslui nu au aplicat deocamdata sanctiuni pentru neregulile constatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img