joi, 25 aprilie, 2024

Africanii s-au supărat după o postare ironică a Ministerului german de Externe despre Serghei Lavrov: S-a dus nu pentru a vedea Leopardul / Foto-Video

Distribuie:

Publicat:

Ministerul german de Externe a intrat sub tirul criticilor după ce a făcut un comentariu ironic la adresa turneului pe care ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, îl face în Africa, folosind un simbol menit să se refere la tancurile Leopard, dar care a dus mai degrabă cu gândul la o generalizare nepopulară despre continentul african, relatează BBC.

Într-un mesaj pe Twitter, Ministerul de Externe al Germaniei a comentat marţi pe tema turneului lui Serghei Lavrov: "Ministrul rus de externe Lavrov se află în Africa, nu pentru a vedea Leopardul (iar aici a folosit un emoji reprezentând un leopard – n.r.), ci pentru a afirma fără menajamente că partenerii Ucrainei vor să distrugă tot ceea ce este rusesc".

Referirea la leopard a fost probabil un joc de cuvinte legat de tancurile pe care Germania a anunţat miercuri că le va trimite Ucrainei, după discuţii pe această temă care au ţinut prima pagină a actualităţii, inclusiv marţi, când a fost făcut comentariul MAE de la Berlin. Însă mulţi au fost înfuriaţi de sugestia că fauna sălbatică a Africii a fost singurul lucru care a meritat să-l aducă pe trimisul rus pe continent, plus că leopardul este un stereotip pentru prejudecăţile despre continentul african.

"Continentul african, oamenii şi animalele sale sălbatice sunt o glumă pentru dumneavoastră?" a întrebat retoric Ebba Kalondo, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Uniunii Africane. Ea a remarcat, de altfel, că însăşi Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a vizitat recent sediul Uniunii Africane din Etiopia. "A venit să vadă animalele?", a întrebat Ebba Kalondo.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img