joi, 25 aprilie, 2024

Ai aceste simptome? Iata ce inseamna!

Distribuie:

Publicat:

Cateodata, organismul ne da semne ca ceva este in neregula si are nevoie de ajutor, dar noi le ignoram, ceea ce duce la anumite dezechilibre. Ar trebui sa fii atenta daca:

1. Ai insomnii si crampe musculare 

Înseamna ca ai nevoie de magneziu si potasiu, iar pentru a-ti face plinul de aceste elemente vitale adauga in dieta yilnica rosii, portocale, banane si spanac.

2. Piele uscata

Uscaciunea pielii poate insemna o lipsa de vitamina E, deci ar trebui sa mananci mai multe legume, ulei, nuci si peste.

3. Poftesti la dulce

Daca simti brusc o pofta de ceva dulce, atunci stresul. depresia si oboseala isi fac simtita prezenta si ai nevoie de glucoza. Pentru a evita cresterea in greutate, cel mai bine ar fi ca in astfel de momente sa consumi putina ciocolata neagra sau miere.

4. Dorinta de a manca gheata

Cand poftesti la gheata s-ar putea sa fii anemica, deci sa ai o deficienta de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vita, ouale si scoicile. Chiar si asa, indicat este sa consulti un medic, daca ai pofta de gheata si iti lipseste energia.

5. Sangerari gingivale

Sangerari gingivale bruste sau constante, la contactul cu periuta de dinti,sunt semne ale lipsei de vitamina C si trebuie sa mananci mai multe citrice, spanac, ardei, rosii, varza, conopida si broccoli.

6. Par si unghii fragile

În acest caz, corpul incearca sa-ti spuna ca ii lipseste vitamina B. Poti remedia situatia cu mai mult lapte, alge si ciuperci.

7. Inele in jurul irisului

Astfel de inele apar, de obicei, la persoanele trecute de 50 ani si este ceva normal. Totusi, daca apar la persoane mai tinere indica un nivel inalt de colesterol si ar fi bine sa consulti un medic.

sursa: feminis.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img