joi, 25 aprilie, 2024

Alarmant! Boala care trimite romanii la spital pe banda rulanta! Mesajul de ultima ora al medicilor

Distribuie:

Publicat:

Camerele de garda ale spitalelor din toata tara sunt pline de bolnavi cu afectiuni respiratorii. La Brasov, in ultima saptamana, aproape 150 de oameni au fost diagnosticati cu gripa sezoniera, iar cateva zeci dintre ei au fost internati. Medicii au atras atentia ca imbolnavirea de gripa poate fi evitata. 

Medicii atrag atentia ca imbolnavirea de gripa ar putea fi evitata cu un vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii.

La spitalul de boli infectioase din Brasov, medicii lucreaza in ture prelungite. De cand a inceput anul, peste o suta de oameni vin in fiecare zi la camera de garda.

Ca sa fie eficient, vaccinul antigripal trebuie sa fie facut inaintea sezonului de gripa, pentru ca anticorpii apar la doua saptamani dupa injectare.

Pana la sfarsitul anului trecut, aproape un milion doua sute de mii de romani din grupele la risc, au fost imunizati cu vaccinul antigripal gratuit distribuit de Ministerul Sanatatii. Studiile arata ca vaccinarea reduce numarul cazurilor de gripa si rata mortalitatii cu pana la 80 la suta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img