vineri, 29 martie, 2024

ALERTA De gripa in toata tara

Distribuie:

Publicat:

Medicii sunt in alerta din cauza numarului ridicat de cazuri de gripa sau de infectii respiratorii. Tulpina H3N2a fost confirmata sI in tara noastra. De altfel, autoritatile sanitare sustin ca inceputul de an a adus o explozie a cazurilor de pneumonii si infectii respiratorii. Sunt aproape 2.000 de cazuri de imbolnaviri. Virusul H3N2 a circulat si in anii trecuti in Romania, dar acum este mai virulent, spun specialistii.

„In momentul de fata nu se poate vorbi despre o epidemie, dar numarul de cazuri este in crestere. Este un virus care este cuprins in vaccinul antigripal, dar anul acesta el circula cu precadere. Virusul poate fi mortal in cazul pacientilor care sufera si de alte boli. Nu este o tulpina noua. Starea generala este profund alterata si uneori la anumite persoane care au afectiuni cooexistente poate sa duca la deces”, spun medicii.

Pe langa imunizare, specialistii le recomanda oamenilor sa fie mult mai atenti la igiena.

„Sa ne ferim in a intra in spatii inchise foarte aglomerate si bineinteles sa ne spalam pe maini cu apa si sapun, sa nu uitam de acea batista de unica utilizare pe care ar trebui s-o avem permanent la noi”, mai afirma medicii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img