vineri, 29 martie, 2024

ALERTA in IRAN! ONU se reuneste de URGENTA

Distribuie:

Publicat:

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenta marti pentru a discuta tirul iranian de racheta cu raza medie, au declarat diplomati citati de AFP.

Statele Unite au cerut consultari de urgenta dupa ce ambasadorul Israelului la ONU a chemat Consiliul de Securitate sa actioneze. “Iranul a tras din nou o racheta balistica”, a denuntat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pe contul sau de Facebook, inainte ca si Washingtonul sa evoce luni acest test. “Este o violare flagranta a unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU. In cadrul intalnirii cu presedintele Trump la Washington (pe 15 februarie – n.red), voi evoca reinnoirea sanctiunilor la adresa Iranului”, a adaugat el.

Prim-ministrul israelian face referire la rezolutia 2231 a Natiunilor Unite care “cheama Iranul sa nu intreprinda activitati legate de rachete balistice concepute pentru a fi capabile sa lanseze arme nucleare”, aminteste AFP.

Casa Alba a afirmat luni ca este “la curent” cu lansarea unei rachete balistice de catre Iran, fara a da alte detalii sau a se pronunta asupra unui eventual raspuns, transmite AFP.

“Suntem la curent cu faptul ca Iranul a tras aceasta racheta. Examinam natura exacta (a acestui tir)”, a declarat Sean Spicer, purtator de cuvant prezidential, intrebat despre informatii difuzate de canalul Fox News. Totodata, un oficial american care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a precizat luni pentru Reuters ca Iranul a efectuat duminica un test de lansare a unei rachete balistice cu raza medie care a explodat dupa 630 de mile, anunta Agerpres.

Oficialul a spus ca lansarea a avut loc de la o baza de langa Semnan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img