sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Alimente care calmeaza arsurile la stomac

Distribuie:

Publicat:

Arsurile la stomac sunt o problema cu care te confrunti aproape zilnic? Descopera ce trebuie sa faci si felul in care alimentele potrivite ajuta la usurarea simptomelor.

Daca ai constatat ca ai arsuri stomacale dese este recomandat sa mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat.

Este important de stiut ca acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenereaza in timp in gastrita, ulcer si in foarte rare cazuri se ajunge la cancer.

Cele cinci alimente care calmeaza arsurile sunt:

Sucul natural de aloe vera

Acesta are un efect calmant asupra esofagului si are capacitatea de a calma iritatiile. Astfel intensitatea simptomelor va fi mult diminuata.

Bicarbonatul de sodiu adaugat in apa

Acest truc pe care il cunosti probabil din copilarie chiar functioneaza, insa trebuie folosit cu moderatie doar in cazurile de urgenta. Amesteca putin bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea tot lichidul. Bicarbonatul va avea un rol alcalin, reducand intensitatea arsurilor.

Ghimbirul

A fost folosit de secole pentru efectul sau antiinflamator si pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Daca il folosesti cu moderatie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, sustin specialistii. Adauga in toate mancarurile cate putin ghimbir razuit sau consuma dupa masa un ceai de ghimbir (ghimbir razuit infuzat in apa fierbinte).  

Ceaiul de musetel

Bea dupa masa un ceai de musetel deoarece acesta are efecte calmante asupra stomacului.

Mesteca guma fara zahar timp de o jumatate de ora dupa masa

Acest obicei te va ajuta sa reduci acidul care se formeaza imediat dupa ce ai mancat. De asemenea, este foarte important ca dupa masa sa nu te intinzi niciodata in pat, deoarece arsurile vor avea o intensitate foarte ridicata, scrie eva.ro.

Alimentele care pot sa cauzeze arsuri la stomac sunt diverse, incluzand citricele, sucul de rosii, ceapa, bauturile carbogazoase sau ciocolata. De asemenea, este recomandata evitarea alimentelor grase, a cafeinei sau a alcoolului.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img