Alimentele cu efect mare asupra colesterolului: De obicei sunt consumate mai puțin

Publicat:

Alimentele cu efect mare asupra colesterolului: De obicei sunt consumate mai puțin. Colesterolul din sânge este o substanță ceroasă, asemănătoare cu grăsimea, produsă de ficat.

Colesterolul din sânge este esențial pentru o sănătate optimă, iar corpul are nevoie de unele alimente pe care oamenii le consumă foarte rar.

Colesterolul LDL sau colesterolul rău poate să crească foarte mult în anumite condiții, fiind influențat de factori care țin de stilul de viață al pacientului, cum ar fi: obezitatea; o dietă bogată în carne roșie, mezeluri, produse lactate cu multe grăsimi, produse de fast-food; o circumferință mare a taliei (peste 101 cm dacă ești bărbat și peste 89 cm dacă ești femeie); lipsa activității fizice.

Medicii cardiologi spun că acest LDL, colesterolul rău, poate scădea fără medicamente. Ei recomandă 5 alimente pe care e indicat să le consumi pentru a scădea colesterolul.

Medicul Elizabeth Klodas, cardiolog, spune că scăderea colesterolului rău poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar nutrientul nr. 1 care poate ajuta este dat de fibre.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img