Am preparat aceasta supa si pur si simplu nu ma mai satur de ea! Supa de usturoi, ideala pentru sanatate

0
59

Aceasta supa de usturoi – numita si supa castiliana – intra in categoria „retetelor bunicii”, fiind un preparat traditional care nu da gres niciodata. Pe langa gustul sau deosebit, usturoiul are si o valoare nutritionala extraordinara. Acest aliment ofera multe beneficii pentru sanatate, drept pentru care merita sa incerci gustoasa supa de usturoi pe care ti-o prezentam mai jos. Pe langa faptul ca este foarte sanatos, usturoiul ajuta si la slabit. Acesta este sarac in calorii, contine vitamine si minerale esentiale si contribuie la buna functionare a metabolismului.

Reteta de supa de usturoi: gustoasa, practica si convenabila

Ingrediente (pentru 6 persoane)

10 catei de usturoi (50 g)

6 oua (optional) (250 g)

12 felii de paine tare (72 g)

1 bucata de sunca afumata (150 g)

4 linguri de ulei de masline extravirgin (50 ml)

Sare, piper si boia dulce (dupa gust)

2½ litri de supa de carne rosie (poti folosi si supa de pui sau de legume)

Mod de preparare

Cand prepari aceasta gustoasa supa de usturoi, trebuie sa te ocupi mai intai de ingredientul principal retetei. Curata si taie usturoiul in felii nu foarte subtiri. 

Ia o cratita suficient de mare, toarna niste ulei de masline in ea si pune-o pe foc. Dupa ce uleiul s-a infierbantat, adauga usturoiul si caleste-l pana capata o nuanta usor maronie. Usturoiul isi schimba foarte repede culoarea, asa ca ai grija sa nu il arzi.

Adauga apoi sunca afumata (taiata in bucati mici) si caleste-o usor. Din nou, ai grija sa nu se arda si sa nu se usuce.

Adauga 6 felii de paine tare si prajeste-le impreuna cu usturoiul calit si sunca afumata.

Dupa ce painea este gata, ia cratita de pe foc , adauga boiaua si amesteca bine. Poti pune cata boia doresti, in functie de gusturile tale.

Dupa ce obtii un amestec omogen, iar ingredientele capata o culoare rosiatica oferita de boia, pune cratita din nou pe aragaz la foc mic, pentru ca usturoiul si boiaua sa nu se arda.

Adauga supa incalzita. Aceasta ofera un gust mai bun decat apa simpla.

Lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute. Este mai bine sa nu mesteci in ea si sa o lasi sa fiarba incet.

Intre timp, prajeste si celelalte 6 felii de paine intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Dupa 20 de minute, adauga feliile de paine prajita in supa si lasa-le sa se inmoaie. Asezoneaza apoi cu sare si piper si amesteca.