joi, 25 aprilie, 2024

Amenzi drastice pentru români. E interzis să mai faci asta de acum

Distribuie:

Publicat:

O nouă lege tocmai ce a trecut de Senet, astfel că de acum cei care vor să o mai încalce trebuie să fie pregătiți de amenzi uriașe. Vor trebui să scoată mii de lei din buzunar! 

Potrivit unui nou proiect de lege inițial în parlament, de acum va exista o amendă uriașă pentru românii care imprimă însemne, înscrieri, desene sau imagini pe pereții clădirilor și gardurilor, dacă nu li s-a dat acordul.

E interzis să mai faci asta! Amenzi uriașe pentru români
Amenzile sunt foarte mari, iar în afara faptului că vor avea de plătit o sumă uriașă, aceștia vor avea obligația să și îndepărteze desenele sau imaginile pe care le-au făcut și să refacă starea inițială a clădirii sau a gardului compromis.

Pentru o astfel de abatere, legea e dură, astfel că cei care o încalcă vor trebui să scoată din buzunar între 3000 și 6000 de lei.

“În cazul neîndeplinirii obligaţiei prevăzute, autoritatea administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acţiune în regres împotriva contravenientului”, se arată în amendamentul admis de proiectul de lege.

Totodată, proiectul mai prevede și amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei pentru “scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiectele de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”.

Amenzi mai drastice și pentru șoferi
Lista amenzilor continuă și în cazul șoferilor, căci de acum aceștia sunt obligați să aibă rovinieta valabilă atunci când decis să iasă în trafic.

Suma pe care o au de plătit în cazul în care sunt prinși fără rovinietă s-a dublat, astfel că de acum amenzile la vehiculele de transport persoane cu maxim cinci locuri e cuprinsă între 275 și 550 de lei, după cum se arată în noua lege.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img