marți, 16 aprilie, 2024

Amenzi usturatoare pentru cei care nu isi curata zapada din fata casei, blocului sau firmei. La cat se ridica sanctiunile

Distribuie:

Publicat:

Persoanele fizice cat si juridice care nu isi curata zapada din fata casei, blocului, respectiv firmei, la 24 de ore de cand ninsoarea s-a oprit risca amenzi usturatoare. Amenzile pentru firme pot ajunge pana la 2000 de lei, iar pentru persoanele fizice sanctiunile variaza intre 200 si 500 de lei. Anii trecuti autoritatile au dat amenzi de sute de mii de lei.

“Persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului / constructiei, sa curete, in maximum 24 de ore dupa incetarea ninsorii, zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale. La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii acestora” – prevede art. 12. al normelor aprobate prin HCGMB 120/2010.

Amenzi de 136000 de lei in 2015

Inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au somat, in 2015, 455 de agenti economici si asociatii de locatari in acest sens, scria b365.ro. Totodata, au aplicat 68 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 136.000 lei celor care nu au indepartat zapada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spatiilor comerciale pe care le detin, precum si celor care nu au luat masuri pentru indepartarea turturilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img