vineri, 29 martie, 2024

Analgezicele naturale. Alimentele din bucataria ta care iti iau durerea cu mana

Distribuie:

Publicat:

Cu un stil de viata sedentar si o dieta adesea haotice, analgezicele au devenit o parte a vietii noastre de zi cu zi. De multe ori nu ne gandim de doua ori inainte de a lua un Saridon, Nurofen sau alt medicament cu efect antiinflamator si analgezic si nici ca putem cadea prada unei dependente toxice. Pentru cei care cauta o cale naturala de a stopa durerea, iata cateva alimente care actioneaza ca adevarati “painkillers”, iar vestea buna este ca acestea nu au efecte secundare.

1. Cirese
Sunt foarte bune la ameliorarea durerii. Acestea contin compusi antioxidanti numiti antocianine care ajuta la suprimarea compusilor inflamatori si a durerii.
Dozaj: 2-3 maini

2. Turmeric
Ingredientul care da turmericului culoarea galbena este curcumina. Are proprietati antiinflamatorii care sunt comparabile cumedicamentele. Eficace in ameliorarea durerii si umflaturilor articulare si musculare.
Dozaj: in lapte sau sub forma de ceai de curcuma

3. Ghimbir
Proprietatile anti-inflamatorii ale ghimbirului pot ajuta la ameliorarea durerii de la artrita, dureri de stomac, dureri in piept,

dureri menstruale si chiar dureri musculare.
Dozaj: Aplicati o compresa de ghimbir in zona durerii

4. Struguri rosii
Acesta contine un compus antioxidant numit resveratrol care ii confera culoarea rosie. Resveratrolul ajuta la mentinerea sanatatii cartilajelor, prevenind durerea articulara si a spatelui.
Dozaj: cateva maini

5. Menta
Este cunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice. Ajuta la ameliorarea durerilor musculare, a durerilor de dinti, a durerilor de cap si a durerilor pe sistem nervos. De asemenea, ajuta digestia si este benefica stomacului. 
Dozaj: mestecati cateva frunze

6. Sare
Adaugati 10 pana la 15 linguri (1 cana) de sare in apa de imbaiere. Inmuiati-va in acea apa timp de aproximativ 15 minute. O

solutie salina ajuta la deshidratarea celulelor organismului si, prin urmare, reduce inflamatia si durerea.
Dozaj: 1 cana de sare in apa de baie

7. Soia
Potrivit unui studiu, proteina din soia poate ajuta la ameliorarea durerii artritei si a simptomelor osteoartritei. Soia contine izoflavone care sunt cunoscute pentru proprietatile lor anti-inflamatorii.
Dozaj: Un pahar de lapte de soia

8. Iaurt
Spre deosebire de alte produse lactate, iaurtul simplu este cunoscut pentru atenuarea simptomelor de balonare, inflamatie si durere. Bacteriile sanatoase din iaurt usureaza digestia si ajuta la ameliorarea durerii abdominale.
Dozaj: Un castron

9. Ardei iute
Capsaicina din ardei iute, care este de asemenea prezenta in multe creme de ameliorare a durerii, ajuta la calmarea terminatiilor nervoase.
Dozaj: Adaugati o jumatate de lingurita in supe sau alte preparate.

10. Cafeaua
Cafeaua contine cafeina care poate reduce sensibilitatea la durere, durerile musculare si chiar pe cele de cap. Dar trebuie sa va avertizam: daca sunteti un consumator obisnuit, este posibil sa nu functioneze. 
Dozaj: O ceasca

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img