sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Apple ofera pana la 200.000 de dolari celor care descopera probleme de securitate la produsele sale

Distribuie:

Publicat:

Apple intentioneaza sa ofere recompense financiare de pana la 200.000 de dolari cercetatorilor care identifica vulnerabilitatile produselor sale, alaturandu-se zecilor de firme care au lansat deja programe de acest tip.

Programul Apple va fi limitat initial la circa 24 de cercetatori pe care compania ii va invita sa ajute la identificarea unor probleme de securitate ascunse, de cinci categorii, transmite Reuters.

Cercetatorii respectivi au fost selectati dintr-un grup de experti care au mai ajutat anterior Apple, dar care nu au fost platiti pentru munca lor.

Categoria care va oferi cele mai mari recompense, de pana la 200.000 de dolari, se refera la problemele firmware-ului (microprogramului) “secure boot”, care impiedica lansarea unor programe neautorizate atunci cand un dispozitiv cu sistemul de operare iOS este deschis.

Apple a precizat ca a optat pentru un program limitat la recomandarea altor companii care au lansat in trecut programe de recompense.

Un analist in domeniul securitatii informatice, Rich Mogull, a spus ca limitarea participarii protejeaza Apple de un val de informatii legate de vulnerabilitati minore.

Astfel de recompense sunt oferite in prezent de zeci de firme, intre care AT&T, Facebook, Google, Microsoft, Tesla Motors si Yahoo.

Microsoft, care a platit 1,5 milioane de dolari de la lansarea unui astfel de program acum trei ani, ofera recompense si pentru identificarea unor probleme foarte specifice. Cea mai mare recompensa a fost de 100.000 de dolari.

Nu toate recompensele sunt atat de concentrate ca cele ale Apple si Microsoft.

Facebook, de exemplu, a lansat un program care premiaza descoperirea unei game largi de vulnerabilitati. Compania a platit peste 4 milioane de dolari in ultimii cinci ani, plata medie de anul trecut fiind de 1.780 de dolari.

In martie, Facebook a premiat un baiat de 10 ani din Finlanda cu 10.000 de dolari pentru ca a gasit o solutie pentru stergerea comentariilor utilizatorilor de pe conturile Instagram.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img