miercuri, 29 noiembrie, 2023

Aproximativ 3.000 de pachete de tigarete de contrabanda au fost descoperite la ALBITA-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din Albita, in colaborare cu lucratori vamali, au descoperit intr-un camion ce venea din R. Moldova, aproximativ 3.000 pachete de tigari care erau ascunse printre hainele din compartimentul de marfa.

In ziua de 23 ianuarie, ora 22.45, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Nicolae B., in varsta de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Alba conducand un camion inmatriculat in Romania. Acesta transporta, conform documentelor, articole de imbracaminte (bluze, jachete dama) din R. Moldova pentru o societate comerciala din Marea Britanie.

Pentru valorificarea unor informatii detinute pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului.

„In urma controlului efectuat, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunse si nedeclarate, in compartimentul marfa, printre hainele aranjate pe umerase, mai multe colete cu tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova. Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor, in total 2.900 pachete de tigari marca “LM”, in valoare de 12.760 lei si a camionului, in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a firmei de transport reprezentata de catre Nicolae B., cu amenda in valoare de 10.000 lei.” a declarat Alina LEONTE, purtator de cuvant al I.T.P.F Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img