miercuri, 6 decembrie, 2023

Are 101 ani si a luat Bacalaureatul la 72 de ani

Distribuie:

Publicat:

Dorinta de a invata nu tine cont de varsta. Asta o demonstreaza si focsaneanul Ion Lungu, care peste aproape doua luni va implini 102 ani. Cu o viata zbuciumata, batranul si-a dat examenul de Bacalaureat la varsta de 72 de ani.

Nea Ionica, asa cum este cunoscut in Focsani, poate fi intalnit aproape zilnic strabatand cu pasi inceti, sprijinit de un baston, strazile orasului sau la diverse manifestari cultural-artistice. Nu mai este la fel de sprinten ca in tineretile sale, cand colinda zilnic zeci de kilometri pentru a imparti oamenilor pensiile si plicurile cu vesti, asta pentru ca nea Ionica a lucrat pana la pensionare ca postas, potrivit Adevarul.

Nascut pe 1 noiembrie 1912, in tinutul Hotin din Basarabia, Ion Lungu a avut o copilarie nu tocmai fericita. Avea doar 4 ani cand cazacii i-au gonit familia din sat. Desi i-a placut cartea, Ion Lungu nu a avut posibilitatea sa-si finalizeze studiile. Astfel ca, aproape de varsta de pensionare, s-a inscris la scoala gimnaziala din comuna vranceana Milcovul, iar apoi a urmat si cursurile serale ale Liceului Economic din Focsani. A obtinut diploma de Bacalaureat cu note de peste 8.00, in 1984.

„Am terminat cu specialitatea comert-contabilitate. Cel mai mult mi-a placut istoria, in care sunt autodidact. Dau lectii multor profesori“, declara batranul.

In toamna anului 2012, in luna in care Ion Lungu a implinit 100 de ani, municipalitatea din Focsani i-a conferit titlul de cetatean de onoare al orasului, pentru „apararea drepturilor veteranilor de razboi din Focsani si participare activa la viata sociala si culturala“.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img