miercuri, 6 decembrie, 2023

Un zid a căzut peste cinci garaje, iar o casa a luat foc de la un fulger în timpul unei furtuni

Distribuie:

Publicat:

Cinci garaje şi trei autoturisme aflate în interiorul acestora au fost avariate, în noaptea de sambătă spre duminică, la Arad, după ce un zid s-a prăbuşit peste ele în timpul unei furtuni, iar o casă a luat foc după ce a fost lovită de un fulger.

Furtuna a afectat atat municipiul Arad, cat şi alte localităţi din judeţ, fiind rupţi zeci de copaci sau crengi. In municipiu, un zid s-a prăbuşit peste cinci garaje, care au fost avariate, fiind afectate şi trei autoturisme aflate în interiorul acestora.

“Zidul din componenţa gardului unui imobil s-a prăbuşit peste cinci garaje, avariind trei maşini, în proporţie de 30 pană la 70 la sută. S-a intervenit cu echipaje de deblocare şi salvare pentru îndepărtarea elementelor de construcţie”, a declara  purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

Potrivit sursei citate, tot în municipiu, o casă de pe strada Radnei a luat foc după ce acoperişul a fost lovit de un fulger.

Proprietarii au sunat, în jurul orei 03.00, la 112 pentru a cere ajutor, iar două echipaje de pompieri s-au deplasat la locul incendiului cu autospeciale de stingere, constatand însă că au nevoie de suplimentarea forţelor de intervenţie.

“Sosiţi la faţa locului cu două autospeciale de stingere, pompierii au constat că incendiul se manifesta cu violenţă la tot acoperişul, cu risc de propagare la imobilele vecine. A fost solicitat sprijinul altor două echipaje, iar după o intervenţie care a durat patru ore a fost lichidat focul”, a declarat Pleşca.

In total, la incendiu au intervenit 25 de pompieri, fiind distruse însă întreg acoperişul mansardei şi mobilier din locuinţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img