sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Avocatul victimei, de partea inculpatului! Interlopul Valjean este liber

Distribuie:

Publicat:

Situație rarisimă, ieri, la Tribunalul Vaslui, unde o avocată care își substituia un coleg ce reprezenta din oficiu victima unei infracțiuni de viol a părut să apere mai degrabă interesele inculpatului, interlopul Neculae Constantin, zis Valjean. Conduita ei a fost taxată de procurorul de ședință, care a avertizat că respectiva avocată, pe tot parcursul audierii martorului, ar fi convenit asupra întrebărilor cu apărătorul inculpatului. Interlopul Valjean, care are două violuri la activ, a fost eliberat din arest printr-o decizie a Curții de Apel Iași, care i-a impus doar interdicția de a părăsi localitatea.

Ieri, la Tribunalul Vaslui, a avut loc un nou termen în dosarul în care Neculae Constantin, zis Valjean, cunoscut membru al lumii interlope, este judecat pentru trafic de droguri și viol. Acuzat că a agresat sexual o tanără după ce a drogat-o, individul a fost arestat preventiv în decembrie anul trecut. In ciuda acuzațiilor grave, pe 15 mai, magistrații Curții de Apel Iași au dispus eliberarea din arest, dispunand față de acesta doar măsura obligativității de a nu părăsi localitatea.

Cunoscut pentru comportamentul său recalcitrant, Neculae Constantin a pozat în mielușel în fața instanței. Prima care a dat declarații judecătorilor a fost o colegă de-a victimei. Martora, elevă de liceu, a menționat că partea vătămată locuia la ea de cateva zile, fiind certată cu mama ei. In ziua respectivă, a ieșit împreună cu un grup de amici la o terasă din centrul municipiului Vaslui. La un moment dat, tanăra, care fusese sunată de mama sa, s-a ridicat de la masă, spunand că vrea să plece acasă. Valjean s-a oferit să o conducă. După aproximativ o oră, martora a fost sunată de victimă, care i-a spus, plangand, că a fost violată. Impreună cu doi dintre amici, fata a luat un taxi și s-a îndreptat spre Piața Vidin, unde victima a urcat, i-a spus din nou că a fost violată și i-a povestit cum s-a întamplat totul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img